Kapteinsbind med samiskefarger og RomsaDál logo

Å se de samiskefargene og RomsaDál sitt logo som et symbol på fotballbanen for at vi står sammen både i samfunnet og i idretten for en viktig sak, er utrolig sterkt.

kapteinsbind med samiske farger og romsadal logo

Tromsø Idrettslag og RomsaDál vil at i løpet av 2023 så kan alle fotballag i Tromsø, både store og små, bruke et kapteinsbind med de samiskefargene og RomsaDál logo for å vise at de står opp imot samehets og støtter RomsaDál.

 

Kapteinsbindet er foreløpig kun et skisse og skal snart bli produsert.

 

Skissen er lagd og produsert av Kjetil Fla Gjersvold fra Benzin AS, og vi er utrolig takknemlig for det samarbeidet vi har med dem.

 

Tom Høgli fra TIL tok initiativ til å produsere kapteinsbindet, det var et storslagent idé som nå snart blir til en virkelighet.

 

Elle Nystad har også vært med på å utvikle kapteinsbindet og prosessen av skissering og design.

 

Vi i RomsaDál gleder oss til å se folk i idretten stå imot samehets ved å ta i bruk av dette kapteinsbindet, og vi håper at så mange som mulig tar det i bruk når det er klart.

Å se de samiskefargene og RomsaDál sitt logo som et symbol på fotballbanen for at vi står sammen både i samfunnet og i idretten for en viktig sak, er utrolig sterkt.

Dette er et positivt initiativ som har viktig budskap og beskjed. Vi håper også på å inspirere andre fotballag til å hoppe med på toget!

 

RomsaDal er et prosjekt som jobber for å tilby og fremheve samisk språk i Tromsø.

Les mer

Bures-dagen

Bures-dagen 27. oktober / Golggotmánu 27.b Giellavahkku/Språkuka 2022 markeres den 24-30.oktober over hele landet. I denne anledningen inviterer RomsaDál i samarbeid med Samisk Studentforening i

Les mer

«Jævla samer» på fotballbanen

Rasisme, hets og diskriminering innenfor idretten er ikke noe nytt, men holdningene og reaksjonene til det har endret seg over tid. Vi har nå kampanjer, organisasjoner og prosjekter som aktivt jobber imot mobbing, rasisme, hets, diskriminering og vold på fotballbanen.

Les mer