«Vi ønsker at samisk kultur skal bli en større del av samfunnet» – Energikontroll AS

Pål Oskar Guttormsen, medeier i Energikontroll AS sier at «Vi ønsker at samisk kultur skal bli en større del av samfunnet, og vi ønsker å fronte den jobben dere gjør i RomsaDál. Bli med å støtt dette fantastiske prosjektet som RomsaDál er! En liten jobb for hver bedrift, men kan ha stor betydning for den samiske kulturen»

Energikontroll AS er en lokal klimaekspert bedrift i Tromsø. De har lang erfaring innenfor ventilasjon, elektro, varmepumper, filter til ventilasjon, smarthusløsninger og automasjon. Energikontroll ble startet som enkeltmannsforetak 1.april 1982, men omgjort til aksjeselskap 31.12.1987.

 

Energikontroll AS skal med sine 6 firmabiler inkludere samisk kultur. De har nå både norsk og nord-samisk tekst på firmabilene. Dette er for å inkludere samisk kultur innenfor deres bedrift.

Energikontroll AS bil

Pål Oskar Guttormsen, medeier i Energikontroll AS sier at

 

«Vi ønsker at samisk kultur skal bli en større del av samfunnet, og vi ønsker å fronte den jobben dere gjør i RomsaDál.

Bli med å støtt dette fantastiske prosjektet som RomsaDál er!
En liten jobb for hver bedrift, men kan ha stor betydning for den samiske kulturen»

 

Han har en klar beskjed til andre bedrifter til å bli med og støtte RomsaDál prosjektet og bli en del av dette.

Den 30.september-2.oktober blir det holdt boligmesse i Tromsø med 8000 deltakere. Boligmessen er en publikumsmesse hvor både lokale og nasjonale utstillere kjøper standplass. På messen tilbys alt fra tak, vegger, gulv og fundamentering til bad, kjøkken, møbler, byggevarer, elektronikk og interiør.

 

 

På boligmessen skal Energikontroll AS ha stand. Der skal de ha banner med norsk og nord-samisk tekst og i tillegg RomsaDál logo på utstilling.

 

RomsaDal er et prosjekt som jobber for å tilby og fremheve samisk språk i Tromsø.

Les mer

Bures-dagen

Bures-dagen 27. oktober / Golggotmánu 27.b Giellavahkku/Språkuka 2022 markeres den 24-30.oktober over hele landet. I denne anledningen inviterer RomsaDál i samarbeid med Samisk Studentforening i

Les mer

«Jævla samer» på fotballbanen

Rasisme, hets og diskriminering innenfor idretten er ikke noe nytt, men holdningene og reaksjonene til det har endret seg over tid. Vi har nå kampanjer, organisasjoner og prosjekter som aktivt jobber imot mobbing, rasisme, hets, diskriminering og vold på fotballbanen.

Les mer

Betydningen og bruk av RomsaDáls logo

RomsaDáls logo symboliserer moderne dialog om, rundt og på samisk og norsk kultur og språk. I logoikonet ser man en stilisert samisk sol plassert inn i en forenklet snakkeboble. Den samiske solen bryter ut av snakkeboblen for å illustrere grensene man nå ønsker å bryte.

Les mer