panorama bilde av Tromsø

Nyhetssaker

ungkvinne med barn

Bures-dagen

Bures-dagen 27. oktober / Golggotmánu 27.b Giellavahkku/Språkuka 2022 markeres den 24-30.oktober over hele landet. I denne anledningen inviterer RomsaDál i samarbeid med Samisk Studentforening i

Les mer

«Jævla samer» på fotballbanen

Rasisme, hets og diskriminering innenfor idretten er ikke noe nytt, men holdningene og reaksjonene til det har endret seg over tid. Vi har nå kampanjer, organisasjoner og prosjekter som aktivt jobber imot mobbing, rasisme, hets, diskriminering og vold på fotballbanen.

Les mer
RomsaDál logo og betydning

Betydningen og bruk av RomsaDáls logo

RomsaDáls logo symboliserer moderne dialog om, rundt og på samisk og norsk kultur og språk. I logoikonet ser man en stilisert samisk sol plassert inn i en forenklet snakkeboble. Den samiske solen bryter ut av snakkeboblen for å illustrere grensene man nå ønsker å bryte.

Les mer
RomsaDal Logo Farge Svart Hvit bakgrunn

RomsaDál video

Via denne videoen illustreres det at det nord samiske språket i Tromsø bør inkluderes og vises frem med stolthet. Norsk og samisk er likeverdige språk ifølge sameloven.

Les mer
Frøydis Dalseng fra Troms Kraft, Elle Nystad fra RomsaDál og Stein-Gunnar Bondevik fra Troms Kraft

4 nye måneder med RomsaDál!

RomsaDál startet opp i januar, med ei målsetting om økt positivitet og synlighet rundt samisk språk, kultur og identitet. Nå fortsetter prosjektet med 4 nye

Les mer
bilder av barn som spiller fotball

Bilder fra RomsaDál cup

5 barneskoler på Sør-Tromsøya deltok på skoleturnering i Lerøyhallen torsdag formiddag. Turneringen var en del av prosjektet Romsadál.

Les mer