4 nye måneder med RomsaDál!

Frøydis Dalseng fra Troms Kraft, Elle Nystad fra RomsaDál og Stein-Gunnar Bondevik fra Troms Kraft
Frøydis Dalseng fra Troms Kraft, Elle Nystad fra RomsaDál og Stein-Gunnar Bondevik fra Troms Kraft

RomsaDál startet opp i januar, med ei målsetting om økt positivitet og synlighet rundt samisk språk, kultur og identitet. Nå fortsetter prosjektet med 4 nye måneder (ut august 2022), takket være gode samarbeidspartnere.

RomsaDál er et viktig arbeid. Takket være midler fra Sametinger, har RomsaDál hatt en prosjektleder ansatt i fire måneder i 100% stilling. TIL har vært en viktig støttespiller og formell eier av prosjektet som har ført til at vi har oppnådd så utrolig mye på veldig kort tid.

Tromsø IL har søkt midler fra ulike aktører til å kunne forlenge prosjektlederstillingen til Elle Nystad, slik at vi kan fortsette det viktige arbeidet.

Dessverre ser vi og leser vi fortsatt om samer som opplever hets som følge av egen identitet og etnisitet. Det er grusomt å se at mennesker, til og med små barn opplever dette i dag.

Dette må vi få en slutt på! Alle må bidra! Vi kan ikke akseptere slik oppførsel i Tromsø eller landet ellers!

For å kunne fortsette med dette viktige arbeidet er vi avhengige av støtte fra andre aktører. Det er en stor glede for RomsaDál å få støtte av Troms Kraft sitt bærekraftsfond for å kunne fortsette noen måneder til med prosjektet! Dette er vi utrolig takknemlig for og det har vært givende å samarbeide med Troms Kraft. Troms Kraft har aktivt tatt i bruk av det nord-samiske språket i deler av nettsiden deres. Gjennom sitt bærekraftsfond, er de med og gir støtte til det videre arbeidet med RomsaDál.

TIL har også søkt om videre støtte fra Sametinget og det offentlige.

Målet er å etablere RomsaDál til å bli et varig arbeid som klarer å stå på egne bein.

Vi i RomsaDál og TIL håper på at flere vil være med på prosjektet og samarbeide i dette viktige arbeidet!

 

RomsaDal er et prosjekt som jobber for å tilby og fremheve samisk språk i Tromsø.

Les mer

Bures-dagen

Bures-dagen 27. oktober / Golggotmánu 27.b Giellavahkku/Språkuka 2022 markeres den 24-30.oktober over hele landet. I denne anledningen inviterer RomsaDál i samarbeid med Samisk Studentforening i

Les mer

«Jævla samer» på fotballbanen

Rasisme, hets og diskriminering innenfor idretten er ikke noe nytt, men holdningene og reaksjonene til det har endret seg over tid. Vi har nå kampanjer, organisasjoner og prosjekter som aktivt jobber imot mobbing, rasisme, hets, diskriminering og vold på fotballbanen.

Les mer