Vi i RomsaDál

RomsaDál sin styringsgruppe består av fire dyktige og engasjerte mennesker.

Hvem sitter i spissen av prosjektet? Hva slags roller har de?

 

Med oss i prosjektet har vi:

 

 

Elle Nystad

er prosjektleder. Hun er 22 år og er fra Karasjok. Hun har tidligere jobbet som NSR-n sin prosjektmedarbeider for #DoarváiDál kampanjen, hun har sin egen Nord-Samisk YouTube kanal og er meget engasjert i samiske saker.

«Samisk ungdom er min største inspirasjon. Det viktigste for meg er at alle unge og barn skal kunne føle seg trygg på sin samisk identitet»

portrett bilde av Elle Nystad

Tom Høgli

representerer Tromsø Idrettslag i RomsaDál. Han er 38 år gammel og er fra Evenskjer. Han sitter også i styringsgruppa og gir støtte til prosjektleder. Han jobber som samfunnskontakt i Tromsø IL. Tom Høgli har gjennom sin stemme bidratt i ulike sammenhenger i samiske saker, både lokalt og nasjonalt.

«Jeg har alltid lagt vekt på at man skal være stolt av sin historie og alle må få mulighet til å dyrke egen identitet.»

Portrett av Tom Høgli

John Niklas Labba

representerer språksenteret Gáisi i RomsaDál.

Geir Gabrielsen 

representerer Tromsø Idrettsalg i RomsaDál.

RomsaDal er et prosjekt som jobber for å tilby og fremheve samisk språk i Tromsø.

Les mer

Bures-dagen

Bures-dagen 27. oktober / Golggotmánu 27.b Giellavahkku/Språkuka 2022 markeres den 24-30.oktober over hele landet. I denne anledningen inviterer RomsaDál i samarbeid med Samisk Studentforening i

Les mer

«Jævla samer» på fotballbanen

Rasisme, hets og diskriminering innenfor idretten er ikke noe nytt, men holdningene og reaksjonene til det har endret seg over tid. Vi har nå kampanjer, organisasjoner og prosjekter som aktivt jobber imot mobbing, rasisme, hets, diskriminering og vold på fotballbanen.

Les mer